Vaste tarieven

U kunt nu KIEZEN VOOR KWALITEIT voor dezelfde prijs

Vanaf 1 januari 2018 zijn er weer vaste tarieven bepaald door de Nederlandse Zorgauthoritiet. U zult zien dat er voor u als TCN patiënt niet veel aan de tarieven wijzigt. De tarifering was in 2018 bij ons al in balans. TCN is verheugd dat de tarieven weer vast zijn. Nu hoeft een patiënt zich geen zorgen te maken of hij bij een goedkope of een dure tandarts zit maar of hij wel bij een goede tandarts zit. De prijzen liggen immers vast. Wat van belang is dat de voorziening die gemaakt worden van een hoge kwaliteit zijn. TCN levert dus nu in 2018 de hoogste kwaliteit voor dezelfde prijs.

Zodat patiënten kunnen zeggen: bij TCN is het KIEZEN VOOR KWALITEIT!

Uitleg tarieven

Vanaf januari 2018 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven en prestaties in de mondzorg weer vast.

Tandartsen voeren verschillende tandheelkundige behandelingen uit. De overheid (Nederlandse Zorgautoriteit) heeft een nieuwe lijst met tandheelkundige behandelingen vastgesteld die voor alle tandheelkundig zorgverleners gelijk is. Elke behandeling is opgebouwd uit één of meer codes, een beschrijving en toelichting.

Weten waar u aan toe bent

De rekening van uw tandarts wordt eenvoudiger. U ontvangt een rekening met de uitgevoerde behandeling in begrijpelijke taal, deze dient u aan ons te voldoen. Wanneer u een grotere tandheelkundige ingreep nodig heeft die meer dan € 250,- kost, krijgt u vooraf een prijsopgave van uw tandarts . Op deze manier weet u van tevoren waar u aan toe bent. Bij sommige behandelingen is er sprake van techniekkosten. Dit zijn werkzaamheden die de tandarts uitbesteedt aan een tandtechnisch laboratorium. De tandarts vermeldt deze techniekkosten apart op de rekening.

Wat vergoedt uw verzekering?

De verzekeraars bepalen in hun (aanvullende) verzekering welke vergoedingen er zijn voor de tandheelkunde. Een aantal verzekeraars heeft een sommenverzekering. Dat wil zeggen dat alle kosten tot een bepaald bedrag worden vergoed. Andere verzekeraars hanteren een maximale vergoeding per behandeling. Dat betekent dat wanneer een tandarts meer in rekening brengt dan de maximale vergoeding, u als patiënt het verschil moet bijbetalen. Dit kan ook gelden voor de basiszorg.

De kosten van de narcose komen meestal niet voor vergoeding in aanmerking, hiervoor wordt een bedrag van 275 euro per uur berekend.

Kijk dus goed naar de vergoeding voor de tandheelkunde in uw verzekeringsvoorwaarden!

Bron: NMT

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen bij onze vestiging in Alkmaar.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.

072 512 5862 Inschrijven