Patient worden
072 512 5862

Tanden bleken

Witte tanden en een stralende lach door uw tanden te bleken onder begeleiding van een tandarts bij TCN. Het bleken van uw tanden is volkomen veilig en de kwaliteit van uw tanden en kiezen gaat niet achteruit. Bij TCN kiest u tussen een behandeling in de praktijk of het thuis bleken van uw tanden onder begeleiding van een tandarts. Door uw tanden bij TCN te bleken geniet u van de volgende voordelen:

  • Tot wel acht tinten wittere tanden
  • Een veilige en pijnloze behandeling
  • Blijvende resultaten bij onderhoud met whitening tandpasta
  • Op een verantwoorde manier wittere tanden

Wilt u wittere tanden? Neem contact op met TCN en plan vrijblijvend een consult in om de mogelijkheden te bespreken met een van onze cosmetische tandartsen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 072 512 5862 of bekijk de contactpagina voor de contactgegevens van een TCN tandarts bij u in de buurt.

"Hier werken echte professionals. Mijn gebit ziet er weer prima uit en ik geniet elke dag als ik in de spiegel kijk van mijn mooie witte gebit. Ik raad het echt iedereen aan!"
Mario uit Alkmaar

Tanden bleken bij TCN

Wanneer u uw tanden laat bleken bij TCN heeft u de keuze tussen de ZOOM! bleekmethode en het thuis bleken van uw tanden onder begeleiding van de tandarts. In de tabel vindt u meer informatie over deze behandelingen.

Bleekmethode Duur van de behandeling Resultaat
ZOOM! Een afspraak van 40 tot 90 minuten. Tot acht tinten lichtere tanden.
ZOOM! Refresh Een afspraak van 60 minuten. Iets wittere tanden.
Zelf bleken Twee afspraken, vervolgens thuis bleken wanneer het u uitkomt. Tot zes tinten lichtere tanden.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandelingen zijn allemaal gericht op het bleken van de buitenkant van uw tanden en hierdoor alleen geschikt voor levende tanden. Is uw tand verkleurd doordat deze is afgestorven? Ook deze tanden kan de tandarts bleken, maar hiervoor is een speciale behandeling nodig.

ZOOM! bleekmethode

Wilt u uw tanden laten bleken door de tandarts? Bij TCN beschikken wij over het innovatieve ZOOM! bleeksysteem van Philips. Hiermee bleken wij uw tanden op een veilige manier en u geniet na de behandeling van wel acht tinten wittere tanden. Deze behandeling bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: analyse van uw gebit

Wanneer u een afspraak maakt bij TCN voor het bleken van uw tanden, analyseert de tandarts eerst de gezondheid van uw gebit. Vervolgens bespreekt u samen hoeveel tinten lichter u uw tanden wilt en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen over de behandeling.

Stap 2: bleken van tanden

Voordat de tandarts start met het bleken polijst hij uw tanden en brengt hij een beschermlaag aan. Hierna brengt hij de bleekgel aan. De speciale lamp versterkt de werking van de gel. Verkleuringen en vlekken verdwijnen binnen 45 minuten van uw tanden.

Stap 3: nabehandeling

Na het bleken behandelen wij de tanden met fluoride om het glazuur van uw tanden extra te beschermen. Hoewel u dit niet voelt, is het glazuur van de tanden tijdelijk iets poreuzer door het bleken. Dit herstelt vanzelf, maar wij raden u af om vlak na de behandeling te roken en koffie en rode wijn te drinken.

Stap 4: instructies

U krijgt na het bleken van de tanden een informatiefolder mee met tips voor het wit houden van uw tanden. Door een whitening tandpasta te gebruiken, blijven uw tanden langer wit.

Wilt u slechts een paar tinten lichtere tanden en kiezen? Dan is de ZOOM! Refresh behandeling wellicht geschikt voor u. Deze behandeling bestaat uit dezelfde stappen als de ZOOM! bleekmethode maar wij bleken de tanden korter: slechts vijftien minuten.

Thuis bleken

Wanneer u ervoor kiest om uw tanden thuis te bleken, raden wij u aan om dit altijd onder begeleiding van een tandarts te doen. Zo weet u zeker dat u geen bleekgel gebruikt met te hoge concentraties bleekmiddelen. Thuis bleken duurt langer. Dit heeft als voordeel dat wanneer u tevreden bent met de kleur van uw tanden, u direct kunt stoppen. Het thuis bleken van de tanden bij TCN bestaat altijd uit de volgende stappen:

Stap 2: ophalen van bleeklepel

Na een week ligt de bleeklepel voor u klaar en kunt u deze ophalen bij de tandarts. Wij reinigen en polijsten het gebit, zodat u de beste resultaten behaalt. Ten slotte ontvangt u informatie over hoe u de bleekgel aanbrengt en hoeveel uur u de lepel moet dragen.

Stap 3: thuisbehandeling

Houd altijd goed in de gaten of uw tanden gevoelig worden en neem bij pijnklachten contact op met de tandarts. Doordat u bleekt zonder versterkende lamp, duurt het wat langer voordat u een verschil ziet: ongeveer twee weken. Bent u tevreden met het resultaat, maar heeft u nog gel over? Dit kunt u gerust op een later moment weer gebruiken.

Stap 4: controle en fluoridebehandeling

Wij plannen altijd een controleafspraak in na de thuisbehandelingsmethode. Tijdens deze afspraak controleert de tandarts het effect van de bleekbehandeling en behandelt hij uw tanden met fluoride.

Tarieven tanden bleken

De totale prijs voor het bleken van uw tanden is afhankelijk van de resultaten die u wilt bereiken. In onze tarievenlijst kunt u de huidige prijzen bekijken van alle tandheelkundige behandelingen bij Tandheelkundig Centrum Nederland. De totale prijs van de behandeling hangt af van uw persoonlijke gebitssituatie en tijdens het kennismakingsconsult geeft de tandarts u altijd een exacte prijsindicatie van de behandeling.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal antwoorden op vragen die wij vaak krijgen over de bleekbehandelingen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of plan een afspraak in bij een tandarts voor een kennismakingsconsult.

Hoe ontstaan gele tanden?

De kleur van uw tanden is altijd een combinatie van aanleg en gewoonten. Zo verschilt de kleur van het tandbeen, dit is de laag die je door het glazuur heen ziet, per persoon. Daarnaast zorgen roken, koffie en rode wijn ervoor dat tandbeen verkleurt. Verder worden tanden altijd donkerder wanneer u ouder wordt doordat het tandbeen uw hele leven door blijft groeien.

Worden alle tanden even sterk gebleekt?

Uw natuurlijke tanden reageren allemaal hetzelfde op de bleekgel en verkleuren even sterk. Facings, vullingen, kronen en bruggen veranderen niet van kleur.

Hoelang blijven de resultaten zichtbaar?

Het effect van het tanden bleken verschilt per persoon. Afhankelijk van de basiskleur van uw tandbeen, zal de natuurlijke kleur weer bovenkomen doordat het tandbeen doorgroeit.

Afspraak maken

Wilt u wittere tanden? Via de contactpagina vindt u gemakkelijk en snel de contactgegevens van een TCN vestiging bij u in de buurt. U vindt de praktijken van TCN in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en Westzaan.