Patient worden
072 512 5862

Tandartspraktijk Alkmaar Emmastraat Concept

Tandartspraktijk Alkmaar Emmastraat

Tandheelkundig Centrum Nederland (TCN) aan de Emmastraat in Alkmaar is een huiselijk ingerichte tandartspraktijk waar ons ervaren team diverse behandelingen uitvoert. De kliniek is gevestigd in een monumentaal pand op loopafstand van het stadscentrum van Alkmaar. In onze praktijk werken een tandarts en twee assistentes die er alles aan doen om u op uw gemak te stellen. Daarom zijn angstpatiënten van harte welkom.

De voordelen van TCN Alkmaar Emmastraat:

 • Geen wachtlijsten
 • Neemt nieuwe patiënten aan
 • Gespecialiseerd angsttandarts
 • Dicht bij het centrum van Alkmaar
 • Pijnloze verdovingen
 • Vriendelijkste tandarts van Alkmaar
 • Moderne technieken
 • Kennisdeling met andere praktijken

Wilt u zich aanmelden als patiënt bij deze kliniek in Alkmaar? Schrijf u dan eenvoudig online in via bovenstaande button of bel naar 072 520 8123.

Onze praktijk aan de Emmastraat

Een gezond en schoon gebit is voor iedereen belangrijk, daarom bieden wij tandheelkunde aan in een laagdrempelige en sfeervolle kliniek. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. Daardoor weten zij precies hoe ze de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk maken. Voor iedere patiënt nemen we ruim de tijd en daarbij maken we gebruik van de modernste technieken. Onze kliniek werkt daarbij samen met andere tandartspraktijken om kennis te delen. Dankzij ons tandtechnisch laboratorium in de Einsteinstraat (eveneens in Alkmaar) zijn we in staat om u tandheelkundige zorg op maat te bieden.

FOTOS

Ik kom al heel lang bij deze praktijk en ik ben erg tevreden. Het zal nooit mijn favoriete bezigheid worden om naar de tandarts te gaan, maar het personeel is altijd supervriendelijk en ze werken erg professioneel.

Sophie uit Alkmaar

Behandelingen bij TCN Alkmaar Emmastraat

 • Tanden bleken

  We bleken uw tanden met behulp van revolutionaire bleekmethodes. Het resultaat is een witter en stralender gebit zonder dat er schade ontstaat aan uw tanden en kiezen.

 • Klikgebit

  Als alternatief voor het kunstgebit bieden we bij TCN een klikgebit aan. Deze prothese klikt u vast op implantaten die we in uw kaak bevestigen.

 • Bruggen

  Wanneer één of meerdere tanden ontbreken, kiezen we voor het plaatsen van een brug. Deze bruggen bestaan uit meerdere kronen die op pijlers in uw gebit geplaatst worden. Eventueel voeren we de behandeling uit terwijl u onder narcose bent.

 • Implantaten

  Een andere optie bij ontbrekende tanden zijn implantaten. Deze zien er niet alleen mooi uit, maar ze zorgen er ook voor dat u het bot in uw kaak houdt. De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist: de implantoloog.

 • Kronen

  Kronen zijn gemaakt van metaal of porselein en worden vervolgens over uw eigen tanden en kiezen geplaatst. De ideale oplossing om uw tanden hun oorspronkelijke kleur en vorm terug te geven.

 • Facings

  Facings zijn speciale kapjes die we aan uw tand vastlijmen. Ook dit is een methode om tanden hun oorspronkelijke vorm terug te geven, maar facings zijn ook ideaal om de vorm van tanden te veranderen.

 • Kunstgebit

  Een kunstgebit is een oplossing wanneer u uw eigen tanden verliest. Het is een prothese waarmee u zonder schaamte praat, lacht en eet. In ons tandtechnische laboratorium in de Einsteinstraat maken we de prothese volledig op maat.

Voor meer informatie over onze behandelingen stuurt u een e-mail naar alkmaar-centrum@tcn.nl of belt u naar 072 520 8123.

Ik ben altijd bang geweest voor de tandarts, maar sinds ik bij TCN kom ben ik veel meer op mijn gemak. Ik vind het een hele fijne tandarts en alles wordt goed uitgelegd.

Koos uit Alkmaar

Specialisaties tandarts Alkmaar

Esthetische frontreparatie

Bij esthetische tandheelkunde houden we ons bezig met het verfraaien van uw uiterlijk. Dit houdt in dat we met behulp van verschillende behandelmethodes de vorm, kleur en stand van uw tanden verbeteren. In onze praktijk aan de Emmastraat zijn we gespecialiseerd in het creëren van prachtige en stralende gebitten. U kunt bij ons onder andere terecht voor het bleken van uw tanden en het plaatsen van facings.

Pijnloze verdovingen

We maken zo veel mogelijk gebruik van pijnloze verdovingen. Hierdoor bent u verzekerd van een eveneens pijnloze behandeling waardoor deze voor u zo comfortabel mogelijk is. De tandarts legt u goed uit wat er allemaal gebeurt en stelt u op uw gemak bij het verdoven.

Kronen en bruggen

In het tandtechnische laboratorium aan de Einsteinstraat maken we kronen en bruggen die niet van echte tanden te onderscheiden zijn. Onze tandtechnicus behoort tot de top van Nederland en brengt de natuurlijke kleur en glans terug in uw gebit.

Gebitsrehabilitaties

Het team aan de Emmastraat is specialist op het gebied van gebitsrehabilitatie. Deze behandeling is ideaal voor mensen die te maken hebben met gebitsslijtage. Tijdens de behandeling knapt de tandarts uw gehele gebit op. U gaat naar huis met een gezond én mooi gebit zodat u zonder schaamte lacht en eet. Daarnaast zorgt een rehabilitatie van het gebit ervoor dat u weer zonder pijn kauwt.

Bereikbaarheid tandartspraktijk Emmastraat

De praktijk aan de Emmastraat ligt nog geen 200 meter bij het centrum van Alkmaar vandaan en is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

Met de auto

Vanaf de Randweg neemt u afslag centrum, u rijdt dan op de Kennemerstraatweg.

U rijdt rechtdoor op deze weg tot een scherpe bocht naar links, hier gaat u weer rechtdoor. Ga vervolgens gelijk rechtsaf (voor de brug) de Nieuwlandersingel op. Vervolgens neemt u de tweede afslag naar rechts de Emmastraat in. U vindt onze praktijk na ongeveer 40 meter aan uw rechterhand.

Parkeerplaatsen

 • Aan de voorzijde van het pand zijn twee parkeerplaatsen op eigen terrein.
 • In een zijstraat aan de rechterkant van het pand bezitten we een parkeergarage.
 • Bij de balie hebben we een gratis parkeerkaart voor u klaarliggen.

Per openbaar vervoer

Onze kliniek is goed bereikbaar met buslijnen 4, 1, 2 en 167.

Vanaf station Alkmaar neemt u de buslijn van uw keuze richting Overdie via Alkmaar Station of richting Castricum. Na ongeveer vijf minuten stapt u uit bij Bushalte Metiusgracht. Vanaf deze halte is het nog een paar minuten lopen naar de tandartspraktijk.

Contact met TCN Alkmaar Emmastraat

Telefoon & email

072-520 81 23 alkmaar-centrum@tcn.nl

Adres

Emmastraat 85 | 1814 DN Alkmaar

Openingstijden

Maandag:08:00 - 12:00  | 13:00 - 17:00
Dinsdag:Gesloten
Woensdag:08:00 - 12:00  | 13:00 - 17:00
Donderdag:08:00 - 12:00  | 13:00 - 17:00
Vrijdag:08:00 - 12:00  | 13:00 - 17:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten