Patient worden
072 512 5862

Parodontologie

Parodontitis is een ziekte welke verantwoordelijk is voor het vroegtijdig verliezen van tanden en kiezen. Onze mond-hygiëne-assistentes zorgen ervoor dat door middel van het regelmatig tandsteen verwijderen en het instrueren van de juiste reinigingsmethoden het behoud van een mooi en stevig gebit wordt nagestreefd. Tegelijkertijd krijgt uw gebit een verfrissing waardoor u weer een mooie stralende lach heeft.

Herbeoordeling

Enkele maanden na de behandeling bij de mondhygiëniste vindt er een controle plaats door de paradontologisch specialist. Hierbij zal het verloop van het genezingsproces worden beoordeeld. Soms blijken er nog steeds verdiepte, ontstoken pockets aanwezig zijn die de patiënt niet kan reinigen. Dan kan besloten worden tot een flapoperatie.

Flapoperatie

Bij een flapoperatie wordt onder plaatselijke verdoving het tandvlees rondom de tanden en kiezen losgemaakt en opzij geschoven. Tijdens de behandeling wordt het nog aanwezige ontstekingsweefsel verwijderd en worden scherpe botranden gecorrigeerd. Op dat moment kunnen de worteloppervlakken onder direct zicht bekeken worden. Zo kunnen we zien of er nog tandsteen aanwezig is en dit verwijderen, waarna de worteloppervlakken glad gemaakt kunnen worden. Daarna wordt het tandvlees weer terug gehecht. Omdat het ontstekingsweefsel is verwijderd komt het tandvlees weer strak over het bot heen te zitten. Het doel van deze behandeling is om de pockets minder diep te maken zodat de patiënt weer goed kan reinigen. Een nadeel van de behandeling is dat de tanden en kiezen “langer” worden en de ruimten tussen de tanden en kiezen groter worden. Daarbij neemt, vooral in het begin, de gevoeligheid van de worteloppervlakken toe.

Mondhygiënebehandeling pijnloos

Net zoals wij ons hebben gespecialiseerd in de behandeling van angstpatiënten, doen onze mondhygiënisten er alles aan om het tandsteen verwijderen pijnloos te laten verlopen. We doen dit door middel van een verdovingsvloeistof welke zonder prik langs de kiezen wordt aangebracht. Tevens gebruiken we de airflow waardoor we perfect alle aanslag van uw gebit kunnen verwijderen zodat mooie witte tanden weer bloot komen te liggen.

Voor meer informatie bekijk de brochure:

Roken en mondgezondheid

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.