Patient worden
072 512 5862

Orthodontie voor volwassenen

Tegenwoordig zijn het niet alleen meer jongeren die een beugel dragen. Steeds meer volwassenen vinden de weg naar de orthodontist. Het loont om ook op latere leeftijd je tanden en kiezen te laten rechtzetten. Zeker als dat via de nieuwste technieken plaatsvindt die bijna niet zichtbaar zijn.

Het behandelproces

Het behandelproces voor volwassenen is praktisch gelijk aan die van kinderen. Het verschil zit ‘m in het feit dat de kaken van volwassenen uitgegroeid zijn. Bij complexe gebitsituaties moet daardoor naar andere orthodontische oplossingen gekeken worden.

Soorten beugels

Waar voor kinderen de vaste beugel metalen brackets een veel gekozen behandelmethode is, vinden sommige volwassenen het vervelend om een zichtbare, vaste beugel te dragen. Indien deze reguliere metalen brackets een esthetisch probleem vormen, biedt Orthocenter onzichtbare beugels: keramische brackets of de aligners van Invisalign.

Keramische brackets

Een behandeling met keramische brackets werkt hetzelfde als de standaard behandeling met metalen slotjes. Echter zijn de witte slotjes gemaakt van keramiek waardoor ze haast identiek zijn aan de natuurlijke tandkleur en daardoor nauwelijks zichtbaar zijn. In de Orthocenter praktijken wordt gebruik gemaakt van de nieuwste en modernste Clarity Advanced keramische brackets van 3M.

Invisalign

Een Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare ‘aligners’ (hoesjes) die je om de 2 weken vervangt door een nieuwe set. Elke aligner is op maat gemaakt, specifiek voor jouw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, verschuift je gebit, stapje voor stapje, week na week, naar de gewenste positie die de arts heeft voorgeschreven.

Bij Orthocenter ontvang je 30% korting op het laten maken van de aligners.

Heeft u interesse in een van onze onzichtbare beugels?

Neem dan gerust contact op met Orthocenter

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.