Patient worden
072 512 5862

Orthodontie Bergen

Samenwerking met Orthodontisch specialist maakt ons ZORGpakket in Bergen compleet.

Nicole Versteeg is een specialist voor Air Aligner beugels: een bijzondere vorm van orthodontie. Ziet u tegen een vaste beugel op met lelijke brackets? Een Air Aligner is waar u altijd op heeft gehoopt.

Voordelen:

  • Een Air Aligner is uitneembaar en zorgt ervoor dat u uw gebit tevens beter schoon kunt houden
  • Geen pijnlijke ijzerdraden die in uw wang steken

Soorten beugels

Er bestaan verschillende soorten beugels om alle verschillende soorten afwijkingen aan tanden en kiezen te kunnen corrigeren. Beugels zijn onder te verdelen in uitneembare en vaste beugels. Welke beugel bij u of uw kind wordt aangemeten is afhankelijk van het behandelplan.

Uitneembare beugels

Een uitneembare beugel wordt niet vastgezet in de mond. U kunt hem dus altijd zelf in en uitdoen. Bijvoorbeeld vlak voor het eten of tijdens het sporten. Dit type wordt vooral in het geval van ‘overbeet’ gebruikt. Vaak gaat een uitneembare beugel vooraf aan een vaste beugel. De blokbeugel is een losse beugel waar de onder- en boventanden tegelijk in kunnen bijten. Bij het praten of slikken wordt de onderkaak door de beugel naar voren geduwd. De buitenbeugel remt de groei van de bovenkaak en verplaatst de eerste grote kiezen. Deze beugel wordt voor het grootste gedeelte gedurende de nacht gedragen.

Onzichtbare beugels

Sinds enkele jaren is er een nieuwe trend uit Amerika overgewaaid: AirSmile. Wanneer u kiest voor deze onzichtbare beugel, maken we aantal op maat gemaakte doorzichtige hoesjes. Telkens wanneer uw tanden gewend zijn aan de stand van de beugel, stapt u over op de volgende. Met dit vernieuwde concept dat sinds 2010 onder de verzekering valt, ziet niemand meer dat u een beugel draagt.

Tandarts Warmenhuizen

Onze praktijk in Bergen is ook goed te bereiken voor woonachtige in Warmenhuizen.
Voor adresgegevens en meer informatie over onze praktijk in Bergen kunt u de volgende pagina bekijken: TCN Bergen Centre Ville.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.