Patient worden
072 512 5862

Nieuws

TCN verwelkomt patiënten Tandzorg Langedijk

Tandheelkundig Centrum Nederland verwelkomt vanaf heden de nieuwe patiënten. Dit vanwege de sluiting door brand van praktijk Tandzorg Langedijk in Broek op Langedijk. De patiënten kunnen terecht bij een van de zeven vestigingen van Tandheelkundig Centrum Nederland. Neem contact op voor al uw vragen Heeft u vragen over de sluiting van Tandzorg Langedijk of wilt u meer weten over de overname door Tandheelkundig Centrum Nederland? Neem gerust contact met ons op via 072 5715922 of stuur ons een bericht via info@tcn.

Slechte mondgezondheid verhoogt risico op slokdarmkanker

Slechte mondgezondheid verhoogt risico op slokdarmkanker

Het goed onderhouden van de mondgezondheid zou het risico op mondkanker nog wel eens kunnen verminderen. Een nieuwe studie heeft echter aangetoond dat dit ook de kans op het ontwikkelen van slokdarmkanker kan verkleinen, door de link te leggen tussen bepaalde parodontale pathogenen en kanker. Aan de hand van de resultaten van de studie kunnen nieuwe strategieën worden ontwikkeld voor vroege detectie van deze ziektes.

Een gezond kindergebit (video)

Bekijk hier de video: [youtube id="ojYgZm38PmE"]

Alcohol zorgt voor meer mondbacteriën gelinkt aan kanker en hartziekten

NEW YORK, VS – De meeste mensen houden wel van een drankje op z’n tijd. Onderzoekers van de New York University (NYU) School of Medicine ontdekten recent echter dat alcoholconsumptie het orale microbioom beïnvloedt. In hun onderzoek zagen de wetenschappers dat mannen en vrouwen die dagelijks één of meer glazen alcohol nuttigen, een overvloed aan bacteriën in hun mond hebben die worden geassocieerd met parodontitis, sommige kankersoorten en hart- en vaatziekten.

Meer aandacht mondhygiëne ggz voorkomt sterfgevallen

Cliënten in de ggz sterven tien keer vaker als gevolg van een chronische ziekte dan aan zelfdoding. Terwijl voor dat laatste veel meer aandacht is. Dat stelt docent verpleegkunde Sonja Kuipers van de hogeschool NHL Stenden.

MAGGS Lente 2018 - TCN artikel

Wij staan in het MAGGS Magazine Lente 2018 editie. Bekijk hier het volledige artikel.

Kindertandarts Neda Rashty komt meer bij ons werken. (beste start van 2018!)

Emmastraat: Ze gaat de woensdagen naar de Emmastraat. Daar gaat ze werken van 8 tot 16.45 uur met 45 minuten pauze. Zoals altijd. Ze doet daar kinderen en volwassenen.

Meer aandacht mondverzorging kwetsbare ouderen

Jaarlijks overlijden honderden ouderen aan een longontsteking als gevolg van een slechte gebitsverzorging. De KNMT is een Europese lobby gestart om meer aandacht te krijgen voor de mondverzorging van kwetsbare ouderen.

Ouderen dreigen een vergeten groep te worden als het om tandheelkundige zorg gaat. Dat stelt de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van Tandheelkunde (KNMT). ,,Er is nauwelijks tijd bij verzorgers om extra aandacht aan het gebit te geven.

Humanitas zoekt versterking

Maatjes voor verschillende doelgroepen Humanitas Maatjes is op zoek naar jou! Humanitas Maatjes zoekt vrijwilligers die mensen hulp en ondersteuning willen bieden. Het gaat hierbij om het vergroten van het zelfvertrouwen bij een deelnemer (hulpvrager) en om het gevoel van eenzaamheid bij de deelnemer te verminderen. De vrijwilliger is inzetbaar bij verschillende doelgroepen. Bij Humanitas Maatjes gaat het om de doelgroepen ouderen, mensen met dementie, mensen die psychisch kwetsbaar zijn, chronisch zieken en mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers van Humanitas Maatjes wonen verspreid over de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Heiloo.

Tips na het trekken van de verstandskies

UPDATE! 3 september 2019 Hetgeen waar u zo tegenop zag is eindelijk achter de rug: de verstandskiezen zijn getrokken. Maar wanneer de verdoving na een aantal uur uitgewerkt is staat de volgende beproeving voor de deur, namelijk de nazorg en de bijbehorende pijn. Hier leest u precies wat u na de operatie kunt verwachten en hoe u deze periode kunt doorstaan. De eerste uren na het trekken van de verstandskies U zult de eerste uren na het trekken van de verstandskies niet veel pijn voelen, vanwege de nog werkzame verdoving. Hoewel u misschien niets voelt, is het wel aan te raden om direct met een koelpack tegen uw wang op de bank te gaan liggen, omdat dit de mogelijke zwelling tegengaat.

Getoond 1–10 van 57123456