Lachgassedatie

Indien u angstig bent voor de tandarts en u geen normale behandeling aandurft, kunt u er ook voor kiezen om de behandeling bij onze angst tandarts onder lachgassedatie te laten doen.

Hoe werkt een lachgassedatie?

Via een neusmasker wordt er eerst zuivere zuurstof toegediend en na enkele minuten wordt er stapje voor stapje steeds meer lachgas aan toegevoegd. Na enige tijd krijgt u hierdoor een ontspannen en aangenaam gevoel, waardoor u de behandeling wel bewust meemaakt, maar u veel meer ontspannen bent dan wanneer u normaal gesproken op de tandartsstoel ligt.

Wanneer is lachgas uitgewerkt?

Lachgas werkt nauwelijks pijnstillend, dus ook bij behandeling met lachgas wordt een verdoving gegeven als dat nodig is.

Ongeveer 5 minuten na de behandeling is het lachgas uitgewerkt en na 15 minuten kunt u weer deelnemen aan het verkeer.

Het uitgangspunt is om u op deze manier te laten wennen aan de behandelingen bij de tandarts, zodat u te zijner tijd ook zonder lachgas een behandeling bij de tandarts kunt ondergaan.

Voor wie is lachgas geschikt?

Lachgas is geschikt voor angstige patiënten, kinderen, mensen met een verhoogde braakneiging, beklemming op de borst (angina pectoris) en astma. Wij mogen geen lachgas toedienen bij patiënten zonder neusademhaling (bijvoorbeeld bij verkoudheid), met een longemfyseem, klaplong, hartinfarct recenter dan een jaar, hartfalen, MS, spierzwakte, FOB, depressie, schizofrenie, jonger dan 4 jaar oud, die in het eerste trimester van een zwangerschap zitten, met een zwangerschapswens of een recente middenoorontsteking.

We gebruiken tevens lachgassedatie nadat u de vorige behandeling onder narcose behandeld bent en dit niet meer noodzakelijk is, zodat u nog steeds geen angst hiervoor hoeft te hebben. Het lachgas geeft dan een steuntje in de rug bij het leren wennen aan het bewust meemaken van de tandheelkundige behandeling.

Wordt een lachgasbehandeling vergoed?

In de meeste gevallen vergoedt de verzekering de kosten voor een behandeling onder toediening van lachgas niet. In sommige gevallen is het mogelijk dit bij de zorgverzekering aan te vragen. In dat geval kunnen wij de aanvraag voor u doen bij de zorgverzekering. De zorgverzekering beslist vervolgens of hij deze aanvraag honoreert.

072 512 5862 Inschrijven