Patient worden
072 512 5862

Kindertandarts in Alkmaar

Wij als Tandheelkundig Centrum Nederland (TCN) zijn blij u te kunnen mededelen dat wij een kindertandarts in onze praktijk hebben terwijl er maar 30 in Nederland werkzaam zijn. Waar angstige kinderen voorheen alleen terecht konden in het ziekenhuis, kunnen ze zonder wachtlijst bij TCN een afspraak maken. Uw gezin hoeft geen patiënt bij ons te zijn, dit mag natuurlijk wel. Uw kind kan gewoon bij ons worden ingeschreven. Ook tandartsen kunnen het angstige kind doorverwijzen. Zodra de angst voor de tandarts verdwenen is gaat het kind desgewenst weer naar de tandarts terug.

Lees meer 

U kunt terecht bij onze vestiging in de Einsteinstraat.

De kindertandarts gaat voor de behandeling systematisch te werk. Het kind komt eerst voor een intake, waarbij (zo nodig) foto’s en het behandelplan wordt gemaakt. Daarna wordt er een aanvraag bij de zorgverzekeraar gedaan.

Indien de ouders aanvullend verzekerd zijn, worden door alle zorgverzekeringen alle kosten vergoed. Als de verzekering goedkeuring verleend, wordt er met de behandeling gestart. Er wordt voor gezorgd dat er nooit een wachtlijst langer dan 4 weken is zodat het kind niet onnodig lang hoeft te wachten op de behandelingen. De behandelingen worden per kwadrant (de helft van een kaakdeel) gedaan. Indien blijkt dat het kind toch niet in de behandelstoel behandeld kan worden, wegens bijvoorbeeld te jonge leeftijd of te verwachten onvoldoende coöperatie, wordt het door kindertandarts onder narcose behandelt.

TCN heeft zijn eigen anesthesie team waardoor de praktijk angstige patiënten onder volledige narcose/intraveneuze anesthesie voor laagste tarieven van de Benelux behandelt.
We geven de kinderen een roesje met behulp van een kapje vooraf geven waardoor een enge prik niet meer hoeft.

Tevens krijgt het kind afspraken bij de mondhygiëniste om er voor te zorgen dat er geen verdere gaatjes ontstaan, voedingsadviezen en leert het goed te poetsen. Als het kind gaatjes vrij is komt het 4 keer per jaar terug zodat het goede ervaringen overhoudt aan de tandarts.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.