Patient worden
072 512 5862

Kindertandarts

Tandheelkundig Centrum Nederland (TCN) heeft een kindertandarts in het team van specialisten. Deze kindertandarts is werkzaam op onze vestigingen in Alkmaar en Castricum en hanteert een speciale aanpak voor extreem bange kinderen. De kindertandarts, ook wel een pedodontoloog genoemd, stelt uw kind gerust en voert de behandeling altijd in kleine stapjes uit.

  • Korte wachttijden (maximaal vier weken)
  • Behandeling in een rustige en vertrouwde omgeving
  • Gespecialiseerde tandarts voor bange kinderen

Wilt u een afspraak maken met de kindertandarts van TCN? Schrijf uw kind in als nieuwe patiënt via onderstaande buttons of neem telefonisch contact op via 072 512 5862.

Behandeling door kindertandarts in rustige en vertrouwde omgeving

Kinderen die door de jaren heen een angst voor de tandarts hebben opgebouwd, konden voorheen alleen terecht in het ziekenhuis. Bij TCN biedt de kindertandarts het kind een rustige en betrouwbare omgeving waarin het zich volledig op zijn gemak voelt. TCN stelt zich daarnaast ook beschikbaar voor andere praktijken die de expertise niet in huis hebben om angstige kinderen te behandelen. Zodra de angst voor de tandarts verdwenen is, gaat het kind desgewenst weer naar de eigen praktijk.

Korte wachttijden voor de kindertandarts

TCN beseft dat een wachtlijst heel vervelend is voor zowel de ouder als het kind, zeker als het gaat om een afspraak bij de kindertandarts. Daarom zorgen wij ervoor dat u niet langer dan 4 weken hoeft te wachten op een behandeling.

Werkwijze kindertandarts

Uw kind krijgt bij TCN zeer professionele begeleiding. Kindertandarts Neda Rashty geeft u kind nooit een vervelende prik. Wanneer verdoving nodig is, krijgt uw kind “slaapwater”. Als het niet lukt om in de behandelstoel te behandelen, is een lichte narcose mogelijk. Het kind wordt dan met een roesje in slaap gebracht. TCN heeft door de jaren heen een exclusieve samenwerking opgebouwd met ervaren anesthesisten; hierdoor is uw kind altijd in goede handen.

Brochure werkwijze kindertandarts

Verloop behandeling bij de kindertandarts

Intakegesprek

De kindertandarts wil graag eerst weten wat uw kind al heeft meegemaakt bij de tandarts en andere artsen; zo vormt zich tijdens deze afspraak een beeld van uw kind op basis van het gedrag. U vult een medische vragenlijst in en de kindertandarts stelt een plan op voor de verdere behandeling.

Wenbehandeling

Normaal gesproken zal de eerste afspraak na de intake van uw kind, ook wel een wenbehandeling genoemd, gebruikt worden om het te laten wennen aan de nieuwe tandheelkundige situatie.

Behandeling

Tijdens de behandeling schat de kindertandarts voortdurend het gedrag van het kind in. Soms betekent dit dat de behandeling wordt gepauzeerd, terwijl op een ander moment even moet worden doorgezet. De behandelingen worden uitgevoerd per kwadrant (de helft van een kaakdeel). In uiterste gevallen behandelen wij uw kind onder narcose.

Onderhouden van gebit

Om ervoor te zorgen dat uw kind leert zijn of haar gebit goed te onderhouden, plannen wij diverse afspraken in bij de mondhygiëniste en/of kindertandarts. Zo voorkomen we dat er in de toekomst gaatjes ontstaan. Wij geven uw kind voedingsadvies mee en leren hem of haar het gebit goed te onderhouden.

Over onze kindertandarts

Neda Rashty (BIG-nummer: 69915398502) werkt op drie verschillende TCN-vestigingen. Neda is dol op kinderen en geeft haar patiënten nooit een prik. Is verdoven toch nodig? Dan heeft zij een speciaal verdovingsapparaat met toverdruppels!

Kindvriendelijke vestigingen

Bij TCN doen wij er alles aan om een vertrouwde en kindvriendelijke omgeving te creëren. Zo zijn er op onze vestigingen fijne speelhoekjes en mag uw kind na het tandartsbezoek altijd een speeltje uitkiezen. Lees meer over onze kindvriendelijke vestigingen.

Contactgegevens locaties kindertandarts

TCN Alkmaar Emmastraat
Emmastraat 85
1814 DN Alkmaar
072-520 81 23
alkmaar-centrum@tcn.nl
TCN Alkmaar Einsteinstraat
Einsteinstraat 2
1821 BZ Alkmaar
072-512 58 62
info@tcn.nl
TCN Castricum
Cieweg 10
1901 GH Castricum
0251 652 135
castricum@tcn.nl

Snoepadvies

Het gebit van uw kind gaat sneller achteruit wanneer het vaak snoept. De gemiddelde Nederlander blijkt jaarlijks maar liefst 32 kilogram aan snacks en zoete tussendoortjes te eten, zo blijkt uit cijfers van het Studiecentrum voor Snacks en Zoetwaren (SSZ). Op onze snoepinformatiepagina leest u meer over verantwoord snoepen.

Contact opnemen met TCN

Mocht u vragen hebben over onze kindertandarts, de behandelwijze of een ander onderwerp, neem dan gerust contact met ons op via 072 512 5862.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.