Patient worden
072 512 5862

Vijf goede redenen om implantaten te kiezen

1. Een esthetische oplossing

Functie en uiterlijk gaan hand in hand; implantaten zijn ontwikkeld om betrouwbare stabiliteit te bieden, en de nieuwe implantaatoplossing ziet er ook nog eens natuurlijk uit.

2. Meer plezier

De plaatjes die vaak nodig zijn bij conventionele protheses kunnen drukpunten en andere ongemakken veroorzaken. Bij een behandeling met implantaten zijn zulke plaatjes niet nodig. Daardoor kunnen patiënten bij het praten, lachen en eten meer comfort ervaren. Een Noord-Amerikaans onderzoek heeft de voordelen van implantaten beschreven en de theorie bewezen dat “wie zoent meer van het leven geniet.” Mensen met slechte of ontbrekende tanden zoenen minder en worden op hun beurt ook minder gezoend dan mensen met goede tanden. Onderzoeken, gehouden door de McGill University in Canada met steun van Straumann, hebben aangetoond dat het onbehaaglijke gevoel tijdens het zoenen aanzienlijk vermindert wanneer prothesen op hun plaats worden gehouden door implantaten.

3. Botbehoud

Implantaten brengen de kauwkrachten over op het kaakbot, wat helpt het bot te behouden. Zonder implantaat, zoals bij conventionele bruggen of deelprothesen, kan het bot langzaam gaan slinken en de vorm van het gezicht kan geleidelijk veranderen.

4. Tandbehoud

Met een conventionele brug moeten de gezonde aangrenzende tanden links en rechts van de ontbrekende tand worden beslepen om de brug te ondersteunen. Wanneer de opening wordt gedicht met behulp van een implantaat, blijven de aangrenzende tanden onaangetast en het natuurlijke tandoppervlak intact.

5. Bewezen kwaliteit

Er zijn wereldwijd al meer dan vier miljoen Straumann-implantaten verkocht. Het Straumann® Dental Implant System is één van de meest gebruikte systemen ter wereld en is het resultaat van meer dan 30 jaar wetenschappelijke ervaring.

Meer informatie op:

www.ivorenkruis.nl

straumann.nl

Voor meer informatie bekijk de brochure:

Overkappingsprothese

Van eigen gebit naar kunstgebit

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.