Implantologie

Mocht u een of meer tanden missen, dan is een implantaat, oftewel een kunstwortel, een uitstekend alternatief. De meeste implantaten lijken op een schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat biedt een uitstekende basis voor een kroon, brug of klikgebit. Door middel van een chirurgische ingreep plaatst de implantoloog de implantaten op de kaak. Bij TCN is het mogelijk om de behandeling onder lichte narcose te ondergaan.

De voordelen van implantaten

Implantaten zijn functionele en blijvende oplossingen voor verschillende problemen. Er zijn diverse redenen om voor implantaten te kiezen:

  • Een esthetische oplossing: voel je aantrekkelijk met een mooie glimlach!
  • Bot- en tandbehoud: het natuurlijke kaakbot en de gezichtsstructuur behouden en ingevallen wangen tegengaan.
  • Een vast kunst(klik)gebit : we vervangen het loszittende kunstgebit door een stabiele prothese op implantaten.
  • Implantaten voorkomen dat we aangrenzende tanden moeten afslijpen, zoals het geval is bij het plaatsen van een brug.
  • Tanden en kiezen die geplaatst worden op implantaten zijn niet van echt te onderscheiden.
  • Bij goed onderhoud gaan de implantaten tientallen jaren mee.

Implantaten plaatsen: de procedure

De implantoloog onderzoekt door middel van röntgenbeelden welke behandeling mogelijk is voor u. Vervolgens legt hij u de voor- en nadelen uit van de diverse protheseoplossingen, zoals een kroon, brug of klikgebit. Daarna kan de behandelaar aan de slag met het vaststellen van de afmetingen en de positie van de implantaat. De prothese zelf wordt gemaakt door de tandtechnicus in ons eigen tandtechnisch laboratorium.

Normaal gesproken wordt het implantaat geplaatst onder plaatselijke verdoving. Echter, bij TCN is het voor angstpatiënten ook mogelijk om de behandeling onder lichte narcose te ondergaan. Na de behandeling kan het enkele weken tot maanden duren totdat het implantaat volledig aan het kaakbot is vastgegroeid. Bovendien is een regelmatige controle, net als bij een natuurlijke wortel, essentieel voor een goede mondgezondheid.

Meer informatie over de procedure

Kosten implantaat

Zorgverzekeraars onderkennen het probleem van een loszittende gebitsprothese. Zij vergoeden een klikgebit vrijwel volledig. De eigen bijdrage bij Univé, Trias, VGZ en IZA is circa 180 euro. Let op: als u de behandeling onder lichte narcose ondergaat, is de eigen bijdrage hoger. Daarnaast stellen we altijd een behandelplan op en vullen we een medische vragenlijst in. De patiënt krijgt de begroting mee en de aanvraag wordt naar de zorgverzekeraar opgestuurd.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.

072 512 5862 Inschrijven