Blog

Blije patient

Blije patient

Kim, de jongste telg van Vlaanderen

Kim, de jongste telg van Vlaanderen

Kim, de jongste telg van Vlaanderen, met haar diploma tandheelkunde van de ACTA. Ons familie bedrijf is nu compleet en wij staan klaar voor uw familie TCN IS KIEZEN VOOR KWALITEIT!

Bij TCN een gratis intake of elektrische tandenborstel

TCN IS KIEZEN VOOR KWALITEIT

Oorzaken en gevolgen van bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees is een tandvleesaandoening die we veel zien binnen onze praktijk. We spreken over bloedend tandvlees wanneer het begint te bloeden bij een lichte aanraking van bijvoorbeeld een tandenborstel of interdentale reinigingsmiddelen. Gezond tandvlees hoort niet te bloeden tijdens het poetsen. Wat zijn de oorzaken van bloedend tandvlees? Bloedend tandvlees kan vele oorzaken hebben. In de meeste gevallen is bloedend tandvlees het gevolg van een (beginnende) tandvleesontsteking.

Tanden flossen, stoken en ragen

Vaak beginnen tandvleesaandoeningen tussen de tandvleesrand en de tanden. Bacteriën hopen zich op omdat dit moeilijk bereikbare plekken zijn met een tandenborstel. Daarom is het belangrijk om goed tussen de tanden en kiezen schoon te maken en dit onderdeel van uw dagelijkse mondverzorgingsroutine te maken. Met interdentale reinigingsmiddelen verwijdert u tandplak en achtergebleven etensresten. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen flossen, stoken en ragen? Flossen Het flossen van de tanden kan met zowel flosdraad als speciale flossers die zijn gemaakt van plastic en een stukje flosdraad, zogenoemde ‘flossvorkjes’.

Diabetes en de mondgezondheid

Diabetes is een andere naam voor suikerziekte. Bent u diabetespatiënt? Besteed dan extra aandacht aan uw mondgezondheid. Mensen met suikerziekte hebben namelijk vaker last van vervelende problemen met de tanden en het tandvlees. In dit blog vertellen we u wat u kunt doen om problemen te voorkomen. Mondklachten door diabetes Diabetespatiënten hebben meer risico op onderstaande mondklachten: Tandvleesontstekingen (ook wel gingivitis genoemd) Tandvleesontstekingen met kaakbotverlies als gevolg (parodontitis).

Kim Vlaanderen, de toekomstige tandarts van TCN

Kim Vlaanderen, de toekomstige tandarts van TCN. Deze zomer studeert ze af. Haar bachelor scriptie is gepubliceerd, een hele prestatie! Onderstaand een kleine greep uit haar scriptie: De invloed van hematologische kanker en -behandeling op de mondgezondheid-gerelateerde kwaliteit van leven. In dit onderzoek is de invloed bekeken van de mondgezondheid op de levenskwaliteit van patiënten die behandeld waren voor hematologische kanker. Functionele beperkingen vanwege problemen met het mondslijmvlies, het gebit of kunstgebit hebben de grootste negatieve invloed op de mondgezondheid-gerelateerde kwaliteit van leven.

Tandenknarsen: wat zijn de oorzaken en hoe komt u ervan af?

Naast cariës en tandvleesontstekingen ligt er nog een bedreiging voor onze mondgezondheid op de loer: bruxisme. Dit is een verzamelnaam voor tandenknarsen en kaakklemmen. Tandenknarsen is een van de meest voorkomende parasomnieën in Nederland. Hoewel de meeste mensen zich er niet van bewust zijn dat ze last hebben van tandenknarsen of kaakklemmen, komt bruxisme bij bijna één op de drie Nederlanders voor. Tandenknarsen vs.

Slechte mondgezondheid heeft negatieve impact op sportprestaties

Een goede mondgezondheid zou een hoge prioriteit moeten zijn voor elke (top)sporter. Dit wordt bevestigd in een rapport van de FDI World Dental Federation (FDI), waarin tandheelkundige informatie wordt gegeven specifiek voor amateur en elite sporters. Dehydratatie en energy drink Blessures aan de mond of trauma’s zijn niet de enige gebitsproblemen die door middel van sporten kunnen ontstaan. Stress rondom sport kan bijvoorbeeld ook leiden tot dehydratatie, een droge mond en het knarsen van tanden. Daarnaast kunnen energy drankjes en bepaald voedsel dat vaak voor, tijdens of na het sporten wordt gegeten vaak veel suikers en slechte ingrediënten bevatten, die het risico op gaatjes, tandvleesaandoeningen en gebitserosie kunnen vergroten.

Why is dentistry important?

Getoond 1–10 van 621234567
072 512 5862 Inschrijven