Patient worden
072 512 5862

Blog

Kim Vlaanderen, de toekomstige tandarts van TCN

Kim Vlaanderen, de toekomstige tandarts van TCN. Deze zomer studeert ze af. Haar bachelor scriptie is gepubliceerd, een hele prestatie! Onderstaand een kleine greep uit haar scriptie: De invloed van hematologische kanker en -behandeling op de mondgezondheid-gerelateerde kwaliteit van leven. In dit onderzoek is de invloed bekeken van de mondgezondheid op de levenskwaliteit van patiënten die behandeld waren voor hematologische kanker. Functionele beperkingen vanwege problemen met het mondslijmvlies, het gebit of kunstgebit hebben de grootste negatieve invloed op de mondgezondheid-gerelateerde kwaliteit van leven.

Tandenknarsen: wat zijn de oorzaken en hoe komt u ervan af?

Naast cariës en tandvleesontstekingen ligt er nog een bedreiging voor onze mondgezondheid op de loer: bruxisme. Dit is een verzamelnaam voor tandenknarsen en kaakklemmen. Tandenknarsen is een van de meest voorkomende parasomnieën in Nederland. Hoewel de meeste mensen zich er niet van bewust zijn dat ze last hebben van tandenknarsen of kaakklemmen, komt bruxisme bij bijna één op de drie Nederlanders voor. Tandenknarsen vs.

Slechte mondgezondheid heeft negatieve impact op sportprestaties

Een goede mondgezondheid zou een hoge prioriteit moeten zijn voor elke (top)sporter. Dit wordt bevestigd in een rapport van de FDI World Dental Federation (FDI), waarin tandheelkundige informatie wordt gegeven specifiek voor amateur en elite sporters. Dehydratatie en energy drink Blessures aan de mond of trauma’s zijn niet de enige gebitsproblemen die door middel van sporten kunnen ontstaan. Stress rondom sport kan bijvoorbeeld ook leiden tot dehydratatie, een droge mond en het knarsen van tanden. Daarnaast kunnen energy drankjes en bepaald voedsel dat vaak voor, tijdens of na het sporten wordt gegeten vaak veel suikers en slechte ingrediënten bevatten, die het risico op gaatjes, tandvleesaandoeningen en gebitserosie kunnen vergroten.

Why is dentistry important?

Tips na het trekken van de verstandskies

UPDATE! Hetgeen waar u zo tegenop zag is eindelijk achter de rug: de verstandskiezen zijn getrokken. Maar wanneer de verdoving na een aantal uur uitgewerkt is staat de volgende beproeving voor de deur, namelijk de nazorg en de bijbehorende pijn. Hier leest u precies wat u na de operatie kunt verwachten en hoe u deze periode kunt doorstaan. De eerste uren na het trekken van de verstandskies U zult de eerste uren na het trekken van de verstandskies niet veel pijn voelen, vanwege de nog werkzame verdoving. Hoewel u misschien niets voelt, is het wel aan te raden om direct met een koelpack tegen uw wang op de bank te gaan liggen, omdat dit de mogelijke zwelling tegengaat.

Slechte mondgezondheid leidt tot grotere kans op leverkanker

Slechte mondgezondheid kan het risico op leverkanker vergroten, blijkt uit recent onderzoek. Hierin wordt slechte mondgezondheid in verband gebracht met het toegenomen risico van liefst 75 procent op hepatocellulair carcinoom, de meest voorkomende vorm van leverkanker.

Gemiddeld een 8,5 van 921 beoordelingen!

Gemiddeld een 8,5 van 921 beoordelingen!
We gaan nu voor een 9!
Lieve patiënten, bedankt!

Dit zijn de grappigste tandartsverhalen

In ons eerdere blog over angst voor de tandarts vertelden we al dat een bezoekje aan de tandarts niet iets is waar u bang voor hoeft te zijn.. Dat zien we ook terug op het populaire Twitter.

Overwin uw angst voor de tandarts

Niet voor iedereen is een bezoek aan de tandarts een eitje. Best logisch, want laten we eerlijk zijn: een bezoek aan de tandarts brengt niet altijd positieve associaties met zich mee. Verdovingen, gaatjes en doorkomende verstandskiezen zijn doorgaans niet de onderwerpen waar u vrolijk van wordt. Maar als de angst uitgroeit tot een allesoverheersende paniek bij de gedachte aan een behandeling, dan spreken we over een serieuze angst voor de tandarts. Waar komt angst voor de tandarts vandaan? Tandartsangst komt in Nederland veel voor: uit onderzoek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam blijk dat maar liefst 40% van de volwassenen bang is tijdens een bezoek aan de tandarts.

TCN in de media

Getoond 1–10 van 56123456