Patient worden
072 512 5862

Blog

Slechte mondgezondheid heeft negatieve impact op sportprestaties

Een goede mondgezondheid zou een hoge prioriteit moeten zijn voor elke (top)sporter. Dit wordt bevestigd in een rapport van de FDI World Dental Federation (FDI), waarin tandheelkundige informatie wordt gegeven specifiek voor amateur en elite sporters. Dehydratatie en energy drink Blessures aan de mond of trauma’s zijn niet de enige gebitsproblemen die door middel van sporten kunnen ontstaan. Stress rondom sport kan bijvoorbeeld ook leiden tot dehydratatie, een droge mond en het knarsen van tanden. Daarnaast kunnen energy drankjes en bepaald voedsel dat vaak voor, tijdens of na het sporten wordt gegeten vaak veel suikers en slechte ingrediënten bevatten, die het risico op gaatjes, tandvleesaandoeningen en gebitserosie kunnen vergroten.

Why is dentistry important?

Tips na het trekken van de verstandskies

UPDATE! Hetgeen waar u zo tegenop zag is eindelijk achter de rug: de verstandskiezen zijn getrokken. Maar wanneer de verdoving na een aantal uur uitgewerkt is staat de volgende beproeving voor de deur, namelijk de nazorg en de bijbehorende pijn. Hier leest u precies wat u na de operatie kunt verwachten en hoe u deze periode kunt doorstaan. De eerste uren na het trekken van de verstandskies U zult de eerste uren na het trekken van de verstandskies niet veel pijn voelen, vanwege de nog werkzame verdoving. Hoewel u misschien niets voelt, is het wel aan te raden om direct met een koelpack tegen uw wang op de bank te gaan liggen, omdat dit de mogelijke zwelling tegengaat.

Slechte mondgezondheid leidt tot grotere kans op leverkanker

Slechte mondgezondheid kan het risico op leverkanker vergroten, blijkt uit recent onderzoek. Hierin wordt slechte mondgezondheid in verband gebracht met het toegenomen risico van liefst 75 procent op hepatocellulair carcinoom, de meest voorkomende vorm van leverkanker.

Gemiddeld een 8,5 van 921 beoordelingen!

Gemiddeld een 8,5 van 921 beoordelingen!
We gaan nu voor een 9!
Lieve patiënten, bedankt!

Dit zijn de grappigste tandartsverhalen

In ons eerdere blog over angst voor de tandarts vertelden we al dat een bezoekje aan de tandarts niet iets is waar u bang voor hoeft te zijn.. Dat zien we ook terug op het populaire Twitter.

Overwin uw angst voor de tandarts

Niet voor iedereen is een bezoek aan de tandarts een eitje. Best logisch, want laten we eerlijk zijn: een bezoek aan de tandarts brengt niet altijd positieve associaties met zich mee. Verdovingen, gaatjes en doorkomende verstandskiezen zijn doorgaans niet de onderwerpen waar u vrolijk van wordt. Maar als de angst uitgroeit tot een allesoverheersende paniek bij de gedachte aan een behandeling, dan spreken we over een serieuze angst voor de tandarts. Waar komt angst voor de tandarts vandaan? Tandartsangst komt in Nederland veel voor: uit onderzoek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam blijk dat maar liefst 40% van de volwassenen bang is tijdens een bezoek aan de tandarts.

TCN in de media

3 middelen tegen angst voor de tandarts

Veel mensen zijn bang voor de tandarts, wat er soms toe leidt dat ze hun periodieke controle daarom overslaan. Het is echter van belang om tijdig naar de tandarts te gaan, omdat de aanvankelijk makkelijk behandelbare problemen zonder ingrijpen snel kunnen verslechteren. Zo leidt ontstoken tandvlees mogelijk tot een ontsteking aan het kaakbot als het niet op tijd wordt gesignaleerd en behandeld. Bij TCN zijn er verschillende middelen die de angst bij de patiënt wegneemt. Hieronder bespreken we de drie angstbehandelingen waar u bij ons voor kunt kiezen.

Kiezen voor tandpasta: welke werkt voor mij het best?

De whitening tandpasta wordt steeds populairder: door het poetsen met deze tandpasta worden uw tanden witter. Deze tandpastasoort is niet geheel zonder gevaar voor uw tanden, want door de sterk schurende bestanddelen of bleekmiddelen kunnen uw tanden beschadigd raken: het tandglazuur zal hierdoor snel afslijten. Denkt u wel eens na over het soort tandpasta dat u koopt? Lees snel verder om te weten te komen welke tandpasta voor u werkt. Elke goede tandpasta bevat fluoride. Dit belangrijke bestandsdeel beschermt tanden en kiezen tegen gaatjes.

Getoond 1–10 van 54123456