Patient worden
072 512 5862

Narcose tandarts

De narcosetandarts van TCN is gespecialiseerd in patiënten met (extreme) angst voor de tandarts. De behandelingen worden onder narcose uitgevoerd. Zo merkt u niets van de behandeling, maar krijgt uw gebit wel de zorg die het nodig heeft. Na de behandeling wordt u in een rolstoel naar de uitslaapkamer gebracht. Hier kunt u rustig bijkomen.

  • Tandartsbehandeling onder volledige narcose
  • Angst tandarts met laagste tarief van Nederland
  • Geen wachttijd
  • Incidentele narcosebehandeling mogelijk

De narcosetandarts van TCN garandeert het laagste narcosetarief van Nederland!

Tarieven en vergoeding narcose tandarts

De narcosetandarts verlaagt de volledige narcose van 500 euro naar 275 euro per uur door de anesthesie in eigen beheer te nemen. Hier komen géén recovery kosten bij. Hierdoor maken we narcosebehandelingen meer mogelijk voor de patiënten die dit niet door hun verzekering vergoed krijgen. TCN hanteert de laagste prijs van Nederland voor een narcosebehandeling. Dit doen we zonder in te leveren op kwaliteit en met gebruik van de modernste apparatuur. Zelfs narcosebehandelingen in het weekend zijn mogelijk. Informeer via ons aanmeldingsformulier of bel ons.

“Zelfs voor mensen met extreme angst voor de tandarts moet het mogelijk zijn om goede tandzorg te krijgen. Door een narcosebehandeling kunnen we goede tandheelkundige zorg bieden zonder angstaanvallen tijdens de behandeling.”

Michael Vlaanderen
Narcosetandarts van TCN

Samenwerking met ervaren anesthesiologen

Onze narcosetandarts Michael Vlaanderen heeft reeds 28 jaar ervaring. In zijn praktijk in Alkmaar heeft hij een professioneel team van specialisten om zich heen verzameld. De anesthesiologen en anesthesieassistenten die werkzaam zijn bij TCN hebben allemaal vele jaren ervaring in ziekenhuizen en klinieken. Zij begeleiden u deskundig, zodat u niet bang hoeft te zijn voor eventuele risico’s.

De tandartsbehandeling onder narcose vindt in onze tandartspraktijk plaats, in een behandelkamer zoals u die kent van de gewone tandarts. Deze ruimte is bij ons echter uitgerust met de modernste apparatuur om u veilig onder narcose te kunnen behandelen. Wij bewaken en reguleren uw vitale functies voortdurend, zoals de bloeddruk, hartslag, zuurstofconcentratie en ademhaling.

De narcose bij de tandarts van TCN wordt toegediend via een infuus in uw arm of hand. Wij bieden ook de mogelijkheid om eerst met een kap in slaap te vallen, waarna vervolgens het infuus wordt ingebracht. Dit is een goede oplossing voor kinderen met angst voor een naald of een prik. Wanneer u zelf ook bang bent voor naalden of voor het infuus, dan kunt u dit van tevoren met de anesthesioloog van TCN bespreken.

Na afloop van de behandeling wordt u in een rolstoel naar de uitslaapkamer gebracht. Hier kunt u rustig bijkomen, alvorens u weer onder begeleiding naar huis gaat.

Intake afspraak maken

Intake: u hoeft geen schaamte te hebben

Tijdens het eerste gesprek worden er foto´s gemaakt. De narcosetandarts zal alleen met een spiegeltje in uw mond gaan kijken. De tandarts beoordeelt dan tijdens de intake uw foto´s en zal dan met u een behandelplan opstellen. Tijdens deze intake worden de behandelkosten met u doorgesproken. Er wordt tijdens deze intake GEEN behandeling uitgevoerd; u hoeft zich dus niet zenuwachtig te maken. Wij hebben alle begrip voor uw situatie.

40% van de Nederlanders geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Voor een deel is deze angst zo erg dat zij niet meer naar de tandarts durven. Met een narcosebehandeling van TCN merkt u niets van de behandeling bij de tandarts. Zo krijgt uw gebit toch de zorg die het verdient.

Medische vragenlijst

Aan de hand van de medische vragenlijst wordt door de anesthesisten beoordeeld of u geschikt bent voor behandeling onder lichte narcose. Als het behandelplan klaar is, kunt u een afspraak maken voor de behandeling. Dit is dan uw eerste stap naar een stralend en gezond gebit!

Kosten

De narcosetandarts werkt volgens vaste tarieven vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze worden door uw verzekering geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van uw type verzekering) vergoed. Voor de kosten van de narcose zelf kunnen wij een machtiging bij uw verzekering aanvragen. Hiermee krijgt u mogelijk een deel van de narcose vergoed.

Betaling

Indien de anesthesiologen uw medische vragenlijst beoordeeld en geaccepteerd hebben, kunnen wij u gaan plannen voor de narcose. U heeft tijdens het eerste consult een begroting meegekregen. Drie weken voor de geplande behandeling dient u TCN te betalen voor de narcosekosten. Hier komen géén recoverykosten bij. Deze kosten zijn afhankelijk van de tijd van de narcose. U krijgt een nota voor de verzekering van de tandheelkundige behandeling, zodat u deze kunt indienen bij uw verzekering en een bedrag (afhankelijk van het verzekerde bedrag) terug kunt krijgen. Een betalingsregeling met Infomedics is hierbij mogelijk.

Kinderen

Bij de narcosetandarts is het mogelijk om kinderen vanaf 4 jaar oud te behandelen. Wij bieden de mogelijkheid om eerst met een kap in slaap te vallen, waarna vervolgens het infuus wordt ingebracht. Dit is een goede oplossing voor kinderen met angst voor een naald of een prik.

U kunt ook door uw eigen tandarts verwezen worden, als u bijvoorbeeld één bepaalde behandeling alleen onder narcose wilt laten uitvoeren. Daarna kunt u gewoon weer terug naar uw tandarts in uw woonplaats.

Wachttijd narcose tandarts

Er bestaat geen wachttijd bij ons voor de behandeling onder narcose. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.

Aan de behandelingen gaat een intakegesprek vooraf.
Aanmelden hiervoor kan via deze website of via de balie: 072 512 5862.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.

Naam*
Telefoon*
E-mailadres*
Opmerking / vraag*
 

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.