Angst tandarts

Bent u bang voor de tandarts? Zo bang dat u een bezoek aan de tandarts uitstelt of helemaal niet meer gaat? Geen zorgen, u bent niet de enige. Gelukkig is er iets aan te doen. De vakbekwame angst tandartsen van TCN helpen u graag van uw tandartsangst af.

Onze tandartsen van TCN zijn gespecialiseerd in patiënten met (extreme) angst. We nemen extra lang de tijd voor u en onze narcose tandartsen kunnen u eventueel onder lachgas behandelen. Hierdoor kunnen we de behandeling op een volledig pijnloze manier uitvoeren. Indien uw angst echt te groot blijkt, kunnen we u onder narcose brengen. Bij TCN profiteert u van de volgende voordelen:

  • Tandartsbehandeling onder volledige narcose
  • Laagste tarief van Nederland
  • Geen wachttijd
  • Incidentele narcosebehandeling mogelijk

Snel naar:

Waarom u kiest voor TCN

De tandartsen van TCN behandelen dagelijks patiënten met een (extreme) angst voor de tandarts. Onze angstbehandelingen zijn gericht op het wegnemen van de angst en het behandelen van de klachten, om zo het gebit weer te herstellen.

We maken, indien nodig, gebruik van lachgas. Dit zorgt voor een ontspannend gevoel tijdens de behandeling. Lachgas wordt toegepast in samenwerking met een plaatselijke verdoving. Deze combinatie zorgt ervoor dat u in een ontspannen staat verkeert gedurende de behandeling. We dienen de lachgas toe via een neusmasker.

"Nooit meer bang voor de tandarts door de 
professionele angst tandarts van TCN"

Intakegesprek

Gedurende het intakegesprek controleren we de huidige status van het gebit en bekijken we voor welke behandeling u in aanmerking komt. Op basis van het intakegesprek zullen we samen met u een behandelplan opstellen. Ons uitgangspunt is dat u zich op uw gemak voelt.

Wilt u meer informatie over angstbehandelingen of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 072 512 5862 of via het contactformulier.

“In het intakegesprek bespreken we uitgebreid waar uw angst vandaan komt en hoe dit zich uit. Samen met u stellen we dan een behandelplan op, zodat u zich weer op uw gemak voelt in de stoel van de tandarts”

Michael Vlaanderen
Tandarts van TCN

“Ik was erg angstig voor de tandarts. Gelukkig heeft TCN mij goed geholpen met mijn angst. De behandeling ben ik ondergaan en alles is uitstekend verlopen. Mijn gebit is voor nu mooi en gezond, en de angst voor mijn volgende controle is een stuk minder.“

Angst tandarts behandelmethodes

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden waaruit de behandelend tandarts samen met u een keuze kan maken:

Lachgassedatie

Voor mensen die bijzonder gespannen zijn voor en gedurende de behandeling, kunnen we lachgas toedienen. Het mengsel van lachgas en zuurstof dienen we toe via een neusmasker tijdens de behandeling. Dit middel heeft een kalmerende en geruststellende werking. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich licht en ontspannen. Lachgassedatie is geschikt voor zowel volwassen als kinderen. Lees hier meer informatie over een lachgassedatie.

Lichte volledige narcose

Wanneer u last heeft van extreme angsten kunt u de behandeling onder narcose ondergaan in één van onze behandelcentra. Gedurende de behandeling zult u in slaap worden gehouden met een licht narcosemiddel. Op deze manier merkt u niks van de behandeling. Onze ervaren anesthesioloog bewaakt uw vitale functies tijdens de behandeling. Na de behandeling kunt u rustig bijkomen, waarna u direct onder begeleiding weer naar huis kunt. Lees hier meer informatie over de behandeling onder narcose, bijwerkingen en het na-traject.

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 072 512 5862 of via het contactformulier.

“Lachgas heeft een kalmerende werking. Door te behandelen met lachgas neemt de spanning voor en tijdens de behandeling af. Wanneer we narcose gebruiken merkt u helemaal niets van de behandeling. Na de behandeling kunt u dan rustig bijkomen.“

Kinderen met angst voor de tandarts

Bij TCN is het ook mogelijk om angstige kinderen vanaf 4 jaar oud te behandelen. Een behandeling van kinderen is bij TCN gebaseerd op vertrouwen. Onze kindertandartsen geven duidelijk aan wat er van uw kind verwacht wordt en wat hij/zij kan verwachten bij een behandeling. De duidelijke structuur geeft steun en helpt kinderen om met tandheelkunde te leren omgaan. Voor kinderen met extreme vormen van angst is het ook mogelijk om eerst met een kap in slaap te vallen, waarna het infuus wordt ingebracht. Dit is een goede oplossing voor kinderen met angst voor de tandarts.

1e afspraak (intake)

De kindertandarts wil eerst graag weten wat uw kind al heeft meegemaakt bij de tandarts en andere artsen. Zo proberen we alvast een beeld te vormen van het kind dat we gaan behandelen. Op basis van wat u vertelt, wat we zien aan het gedrag van uw kind en de conditie van zijn/haar gebit, maken we een voorstel voor verdere behandeling. Na afloop beslist de tandarts wat er de volgende keer gedaan wordt. Dit wordt dan altijd via een knutselbehandeling op een ‘nepgebit’ verteld en voorgedaan. Lees meer over de kindertandarts.

Angsttandarts met kindvriendelijke omgeving

Onze vestigingen zijn speciaal ontworpen om het uw kind zo plezierig mogelijk te maken. In onze wachtkamer kunnen kinderen gebruik maken van de kinderhoek, waar ze rustig kunnen kleuren en spelen. Daarnaast hangen in alle behandelruimtes televisies, zodat uw kind op zijn gemak kan kijken naar de nieuwste kinderfilms.

"Kinderen laten kennismaken met de tandarts is heel belangrijk. In de kinderjaren leggen we de basis voor een gezond gebit. Bij TCN zorgen we ervoor dat uw kind met plezier naar de tandarts gaat.“

Sümeyye Aksu
Kindertandarts bij TCN

Vast laag tarief

Omdat we de narcosebehandeling in eigen beheer hebben kunnen we u tegen een voordelig tarief behandelen. Op deze manier zijn narcosebehandelingen toegankelijker voor patiënten die de narcose niet vergoed krijgen door de verzekeringsmaatschappij. Bij TCN bent u verzekerd van het laagste tarief van Nederland.

TCN vestigingen

TCN heeft 7 verschillende vestigingen in Noord-Holland. Zo is er altijd een TCN bij u in de buurt. Bekijk hier onze vestigingen:

Veelgestelde vragen over de angst tandarts

Onze tandartsen krijgen vaak dezelfde vragen wanneer we het over de angst tandarts hebben. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde praktijk.

Wat zijn de oorzaken voor tandartsangst?

Angst voor de tandarts is een ruim en diepgeworteld verschijnsel. Wel 40% van de Nederlanders zegt angstig te zijn voor een tandartsbezoek. Het merendeel van de mensen die opzien tegen een bezoek aan de tandarts, gaat gelukkig wel. Toch blijft de angst voor tandartsbezoek bestaan. In de meeste gevallen zijn mensen bang voor de boor of de verdoving en denken ze continue dat de tandarts hun ernstig pijn gaat doen.
Tandartsangsten kunnen verschillende oorzaken hebben en vinden vaak hun oorsprong in de jeugd. Een persoon met angst heeft in veel gevallen vervelende ervaringen in het verleden gehad. In andere gevallen komt de angst voort uit onzekerheid over de behandeling, schaamte of de angst voor mogelijke pijnen.
Het lang uitstellen van een behandeling kan zeer nadelige gevolgen hebben voor het gebit. De tandartsen van TCN kunnen u helpen. Middels ons team van specialisten, waaronder een ontspanningstherapeut en angstcoach, zorgen we ervoor dat u zich op uw gemak voelt en kan eventuele opgelopen gebitsschade hersteld worden.
40% van de Nederlands geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Een behandeling bij een professionele angst tandarts helpt u over deze angst te komen.

Wat is het verschil tussen een gewone tandarts en een angst tandarts?

Het verschil tussen een gewone tandarts en een angst tandarts is vooral de tijd die er voor u genomen wordt. Voordat we u behandelen, zullen we eerst een intakegesprek met u voeren. Zo weten we precies waar u bang voor bent en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Een angst tandarts begrijpt uw angst en neemt voldoende tijd om u uit te leggen hoe de behandeling zal verlopen. Vervolgens zult u bij een angst tandarts merken dat, wanneer de angst toeslaat, de behandeling gepauzeerd wordt. De angst tandarts geeft u vervolgens voldoende tijd om weer rustig te worden voordat de behandeling we de behandeling voortzetten.

Zijn de kosten voor een angst tandarts hoger?

Nee, de kosten voor een angst tandarts zijn niet hoger dan die voor een reguliere tandarts. De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bekijk ons tarievenoverzicht voor de actuele prijzen. De kosten voor bijvoorbeeld een narcose kunnen wel verschillen. Omdat we dit onder eigen beheer hebben, kunnen we u hiervoor wel de beste prijs bieden.

Wat zijn de risico’s van een lachgassedatie?

Aan het toedienen van lachgas bij een angstige patiënt zitten, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde angst tandarts, geen risico’s verbonden. We gebruiken lachgas om ervoor te zorgen dat u zich ontspant. Zo kunnen we de behandeling beter uitvoeren. Wanneer u lachgas toegediend krijgt, blijft u gewoon bij bewustzijn. U krijgt alles alleen iets minder goed mee.

Wat is het verschil tussen een lichte narcose en een lachgassedatie?

Bij een lichte narcose zult u in een lichte slaap gebracht worden. Bij een lachgassedatie blijft u, zoals gezegd, bij bewustzijn. Een behandeling onder lichte narcose is ingrijpender dan een behandeling met lachgas. Daarom voeren we een behandeling onder lichte narcose ook alleen uit in het geval van extreem angstige patiënten. Na afloop van de behandeling zult u eerst rustig bij moeten komen alvorens u richting huis kunt vertrekken. We raden aan iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen.

Aanmelden bij angsttandarts

De praktijk is open voor nieuwe patiënten. Vult u de onderstaande gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Telefoon*
E-mailadres*
Opmerking / vraag*
 

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.

072 512 5862 Inschrijven