Patient worden
072 512 5862

Angst tandarts

Bent u bang voor de tandarts? Zo bang dat u een bezoek aan de tandarts uitstelt of helemaal niet meer gaat? Geen zorgen, u bent niet de enige. Er is iets aan te doen; de vakbekwame angst tandartsen van TCN helpen u graag.

De tandartsen van TCN zijn gespecialiseerd in patiënten met (extreme) angst. Wij nemen extra lang de tijd voor u en onze narcose tandartsen kunnen u eventueel onder lachgas behandelen. Hierdoor kunnen wij de behandeling op een volledig pijnloze manier uitvoeren. Indien nodig kunnen wij u zelfs onder narcose brengen.

  • Tandartsbehandeling onder volledige narcose
  • Laagste tarief van Nederland
  • Geen wachttijd
  • Incidentele narcosebehandeling mogelijk

"Nooit meer bang voor de tandarts door de 
professionele angst tandarts van TCN"

“Ik was erg angstig voor de tandarts. Gelukkig heeft TCN mij goed geholpen met mijn angst. De behandeling ben ik ondergaan en alles is uitstekend verlopen. Mijn gebit is voor nu mooi en gezond, en de angst voor mijn volgende controle is een stuk minder.”

Intakegesprek (1e afspraak)

Gedurende het intakegesprek wordt de huidige status van het gebit bekeken en bekijkt de tandarts voor welke behandeling u in aanmerking komt. Op basis van het intakegesprek zal de tandarts samen met u een behandelplan opstellen. Ons uitgangspunt is dat u zich op uw gemak voelt.

Wilt u meer informatie over angstbehandelingen of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 072 512 5862 of via het contactformulier.

“In het intakegesprek bespreken we uitgebreid waar uw angst vandaan komt en hoe dit zich uit. Samen met u stellen we dan een behandelplan op, zodat u zich weer op uw gemak voelt in de stoel van de tandarts”

Michael Vlaanderen
Tandarts van TCN

Oorzaken tandartsangst

Angst voor de tandarts is een ruim en diepgeworteld verschijnsel. Wel 40% van de Nederlanders zegt angstig te zijn voor een tandartsbezoek. Het merendeel van de mensen die opzien tegen een bezoek aan de tandarts, gaan gelukkig wel. Toch blijft de angst voor tandartsbezoek bestaan. In de meeste gevallen zijn mensen bang voor de boor of de verdoving en denken ze continue dat de tandarts hun ernstig pijn gaat doen.

Tandartsangsten kunnen verschillende oorzaken hebben en vinden vaak hun oorsprong in de jeugd. Een persoon met angst heeft in veel gevallen vervelende ervaringen in het verleden gehad. In andere gevallen komt de angst voort uit onzekerheid over de behandeling, schaamte of de angst voor mogelijke pijnen.

Het lang uitstellen van een behandeling kan zeer nadelige gevolgen hebben voor het gebit. De tandartsen van TCN kunnen u helpen. Middels ons team van specialisten, waaronder een ontspanningstherapeut en angstcoach, zorgen wij ervoor dat u zich op uw gemak voelt en kan eventuele opgelopen gebitsschade hersteld worden.

40% van de Nederlands geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Een behandeling bij een professionele angst tandarts helpt u over deze angst te komen.

Onze werkwijze

TCN behandelt dagelijks patiënten met een (extreme) angst voor de tandarts. Onze angst behandelingen zijn gericht op het wegnemen van de angst en het behandelen van de klachten, om zo het gebit weer te herstellen.

Wij maken indien nodig gebruik van lachgas. Dit zorgt voor ontspanning tijdens de behandeling. Lachgas wordt toegepast in samenwerking met een plaatselijke verdoving. Deze combinatie zorgt ervoor dat u in een ontspannen staat verkeert gedurende de behandeling. Wij dienen de lachgas toe via een neusmasker.

Angst tandarts behandelmethodes

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden waaruit de behandelend tandarts samen met u een keuze kan maken:

Lachgassedatie

Voor mensen die bijzonder gespannen zijn voor en gedurende de behandeling, kan de behandelend tandarts lachgas toedienen. Het mengsel van zuurstof en lachgas wordt toegebracht via een neusmasker tijdens de behandeling. Dit middel heeft een kalmerende en geruststellende werking. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich licht en ontspannen. Lachgassedatie is geschikt voor zowel volwassen als kinderen. Voor meer informatie over lachgassedatie kijkt u hier.

Lichte volledige narcose

Wanneer u last heeft van extreme angsten kunt u de behandeling onder narcose ondergaan in één van onze behandelcentra. Gedurende de behandeling zult u in slaap worden gehouden met een licht narcosemiddel. Op deze manier merkt u niks van de behandeling. Onze ervaren anesthesioloog bewaakt uw vitale functies tijdens de behandeling. Na de behandeling kunt u rustig bijkomen, waarna u direct onder begeleiding weer naar huis kunt. Voor meer informatie over de behandeling onder narcose, bijwerkingen en het na-traject kijkt u hier.

Wilt u meer informatie over onze behandelingen of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 072 512 5862 of via het contactformulier.

"Lachgas heeft een kalmerende werking. Door te behandelen met lachgas neemt de spanning voor en tijdens de behandeling af. Wanneer we narcose gebruiken merkt u helemaal niets van de behandeling. Na de behandeling kunt u dan rustig bijkomen.“

Kinderen met angst voor de tandarts

Bij TCN is het ook mogelijk om angstige kinderen vanaf 4 jaar oud te behandelen. Een behandeling van kinderen is bij TCN gebaseerd op vertrouwen. Onze kindertandartsen geven duidelijk aan wat er van het kind verwacht wordt en wat hij/zij kan verwachten bij een behandeling. De duidelijke structuur geeft steun en helpt kinderen om met tandheelkunde te leren omgaan. Voor kinderen met extreme vormen van angst is het ook mogelijk om eerst met een kap in slaap te vallen, waarna het infuus wordt ingebracht. Dit is een goede oplossing voor kinderen met angst voor de tandarts.

1e afspraak (intake)

De kindertandarts wil eerst graag weten wat uw kind al heeft meegemaakt bij de tandarts en andere artsen. Zo probeert ze alvast een beeld te vormen van het kind dat zij gaat behandelen. Op basis van wat u vertelt, wat zij ziet aan het gedrag van uw kind en de conditie van zijn/haar gebit, wordt een voorstel voor verdere behandeling opgesteld. Na afloop beslist de tandarts wat er de volgende keer gedaan wordt. Dit wordt dan altijd via een knutselbehandeling op een ‘nepgebit’ verteld en voorgedaan. Voor meer informatie over de eerste afspraak en verdere behandelingen kijkt u hier.

Angsttandarts met kindvriendelijke omgeving

Onze vestigingen zijn speciaal ontworpen om het uw kind zo plezierig mogelijk te maken. In onze wachtkamer kunnen kinderen gebruik maken van de kinderhoek, waar ze rustig kunnen kleuren en spelen. Daarnaast hangen in alle behandelruimtes televisies, zodat uw kind op zijn gemak kan kijken naar de nieuwste kinderfilms. Voor meer informatie over de voorzieningen per vestiging kijkt u hier.

"Kinderen laten kennismaken met de tandarts is heel belangrijk. In de kinderjaren leggen we de basis voor een gezond gebit. Bij TCN zorgen we ervoor dat uw kind met plezier naar de tandarts gaat.“

Neda Rashty
Kindertandarts bij TCN

Vast laag tarief

TCN biedt u de laagsteprijsgarantie. Omdat wij de narcosebehandeling in eigen beheer hebben kunnen wij u tegen een voordelig tarief behandelen. Op deze manier zijn narcosebehandelingen toegankelijker voor patiënten die de narcose niet vergoed krijgen door de verzekeringsmaatschappij. Bij TCN bent u verzekerd van het laagste tarief van Nederland.

Aanmelden bij angsttandarts

De praktijk is open voor nieuwe patiënten
Vult u de onderstaande gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Telefoon*
E-mailadres*
Opmerking / vraag*
 

We wijzen je op ons Privacy- en cookieverklaring.

Want TCN is kiezen voor kwaliteit.